Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
24 september 2020

Hej Magnus, Karl Philip, Sven, Maria och Staffan!

Vi välkomnar ett gäng nya kollegor till Almi Skåne! Säg hej till Magnus Östman, Karl Philip Barakate, Sven Totté, Maria Ryder och Staffan Arbring!

 

 

Magnus_618x618.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magnus Östman, rådgivare

Hur känns det att vara igång på nya jobbet?
- Kanon! Kom rätt in i hetluften i våras när allt gick för högtryck i samband med pandemin. Omställningsstrategier, stöd och kreativ affärsutveckling blev vardagsmat snabbt - och nu är vi framåtlutade. Allt möjligt tack vare det fantastiskt varma mottagandet av alla chefer och kollegor.

Du kommer närmast från Nordea. Vad gjorde du där?
- Stämmer, en bransch under stor förvandling. Verkade inom Nordeas koncernstab och jobbade med koncernstrategi och finansiell styrning. Drev även förändringsledningsprojekt. I grunden är jag strategi- och managementkonsult med erfarenhet av många olika tillväxtbolag, både nationellt och internationellt.

 

Vad lockade dig till Almi?
- Jag brinner för att bygga bra bolag. På Almi får man göra just det. Med en unik kompletterande position i det svenska näringslivet, tillför vi värde som säkerställer att Sveriges företag är i yttersta framkant och kan växa och må bra. Grundvärderingarna om ett hållbart inkluderande och konkurrenskraftigt näringsliv är tilltalande. Vi är ett superproffsigt gäng i ett spännande dragläge mot framtiden. Känner mig stolt och hedrad att få vara med!

KP_profilbild.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karl Philip Barakate, rådgivare

 

Hur känns det att vara igång på nya jobbet?
- Känns riktigt kul att vara på plats och ta sig an nya utmaningar i rollen som rådgivare i Skåne. Har varit intensiva veckor med mycket bra On-boardning-program och utbildning i olika verktyg och erbjudanden som vi arbetar med här på Almi. En hög energi, glädje och erfarenhetsutbyte har präglat första tiden, där jag fått ett hjärtligt välkomnande av alla kollegor.

 

Du kommer närmast från Region Skåne. Vad gjorde du där?
- Jag arbetade 6 år på Region Skåne – regional utveckling. Mitt roll var utvecklingsstrategi med fokus på att utveckla strategier och möjliggöra insatser/aktiviteter som utvecklade det regionala innovationssystemet och organisationer som arbetar för att stödja utvecklingen av nya och kunskapsintensiva företag i Skåne. Under åren har jag haft stort fokus på utveckling av inkubatorer där jag både regionalt och nationellt haft uppdrag i styrelser samt medverkat i Vinnovas styrgrupp för nationella inkubatorprogrammet. I min roll var jag också ansvarig för planering, genomförande och uppföljning av Skåne Innovation Week & Day, Region Skånes årliga satsning för att visa upp innovation, utveckling och entreprenörskap i Skåne, som på olika sätt bidrar till hållbar tillväxt i näringslivet.

 

Vad lockade dig till Almi?
- Efter tidigare erfarenheter som entreprenör där jag startat och drivit en handfull bolag, samt fått en strategisk överblick och stort kontaktnät i det regionala och nationella innovationssystemet så saknade jag att arbeta mer ”hands-on” och direkt med företag på deras tillväxtresor. Här får jag möjlighet att kombinera detta i min nya roll med fokus på affärsutveckling för tillväxtbolag.

sven205x205.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sven Totté, rådgivare

Hur känns det att vara igång på nya jobbet?
- Jobbuppgifterna som rådgivare känner jag mig mycket bekväma med. Att vara en pusselbit i Almi Skånes organisation och satsning mot mer företagsrådgivning känns som en bra matchning. Och sist men inte minst så uppskattar jag verkligen att lära känna mina oerhört kompetenta och trevliga kollegor.

 

Vad gjorde du innan du kom till Almi?
- Jag driver ett bolag inom företagsrådgivning och har jobbat med bolagstransformationer med digitalisering, innovation och hållbarhet som fokus. Där jobbade jag mest med att hjälpa medelstora bolag med nya affärsmodeller oftast möjliggjord av moderna teknologier och som kräver organisatoriska förändringar över tiden.

 

Vad lockade dig till Almi?
- Bolag jag har jobbat med har varit nöjda kunder till Almi och jag tycker att Almi har en viktig roll i näringslivet. Jag tycker om att vara med i ett team som grundar sitt arbete på Almis värderingarna.

Maria_Ryder_618x618.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maria Ryder, rådgivare

Hur känns det att vara igång på nya jobbet?
- Det känns väldigt bra att vara igång och det är verkligen fantastiskt kul att få träffa alla drivna entreprenörer med massor av energi och många spännande idéer.

Du kommer närmast från SEB. Vad gjorde du där?
- Där har jag jobbat i olika roller med små och medelstora företag, senast inom SEB Greenhouse där jag jobbade med affärsutveckling och externa partners.

Vad lockade dig till Almi?
- Almi är en viktig aktör som skapar stort värde för näringslivet. Jag vill göra skillnad och det kan jag göra inom Almi.

staffan205x205.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Staffan Arbring, affärschef

Hur känns det att köra igång som ny Affärschef på Almi?

- Det känns fantastiskt spännande och roligt att bli en del av ”Team-Almi-Skåne”. Jag ser verkligen fram emot att lära känna både kunder, kollegor och samarbetspartners, i Skåne men även i resten av Sverige.

 

Du kommer närmast från Business Sweden. Vad gjorde du där?

- Jag var ansvarig för Business Swedens verksamhet i södra Afrika. Fokus var att hjälpa svenska företag att öka sin globala försäljning, men även att få internationella företag att investera och expandera i Sverige. Vi utgick från kontoret i Johannesburg, som är en ekonomisk knutpunkt söder om Sahara, men täckte även grannmarknader som Botswana, Namibia, Angola, Zambia, Zimbabwe och Moçambique.

 

Vad lockade dig till Almi?

- Kort och gott att fortsätta jobba med det som jag brinner för – affärsutveckling, men även att krydda detta med tillväxtrelaterad finansiering till företag som vill växa och utvecklas.