Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:

Jenny Strömberg

Jenny Strömberg, Investment Manager på Almi Invest, Almi-koncernens riskkapitalbolag, berättar om en ansvarfull och spännande roll där hon varje dag går Sveriges framtid till mötes.

  • Namn: Jenny Strömberg
  • Roll: Investment Manager
  • Utbildning: Blekinge tekniska högskola, civilekonom, examen 1999.

Berätta om hur din arbetsdag ser ut!

- Mina arbetsdagar är väldigt varierande tack vare de många olika startups och entreprenörer jag arbetar med. Det passar mig. Jag möter massor av spännande människor med fantastiska idéer – vissa av dem väljer vi att arbeta vidare med och investera i deras bolag. Då blir det naturligtvis aktuellt med styrelseuppdrag och rådgivande möten.

Blir det aldrig stressigt?

- Jag upplever det inte som någon negativ stress. Vi är välorganiserade och jag har fantastiska arbetskamrater så arbetsmiljön är väldigt trivsam. Ledarskapet på Almi är stöttande och rådgivande vilket också påverkar stämningen positivt. Vår kompetens respekteras, men vi vet samtidigt att chefens dörr alltid står öppen om vi behöver hjälp med något.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

- Det är helheten som gör Almi till världens bästa arbetsplats. Mitt arbete betyder något, det är viktigt och gör skillnad. Jag är med och bygger hälsosamt företagande med hjälp av min kompetens samtidigt som jag lär mig något nytt varje dag. Jag har ett jobb som är naturligt utbildande och jag får spännande inblickar i alla möjliga branscher.

Vem passar att arbeta på Almi?

- Gärna nyfikna människor eftersom varje dag bjuder på en ny erfarenhet. Jag kommer själv från en bakgrund inom företagande inom olika branscher. Allt från Svenska exportrådet i Berlin till nyföretagarcentrum i Carlshamn till att driva ett eget startup inom it/telekom-branschen. Det har gett mig en bred förståelse för alla de utmaningar man står inför som entreprenör. Att vara nyfiken och ha en sund dos entreprenörsanda är en bra början hos Almi helt enkelt!