Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
18 september 2022

Accelerera din kreativa business

Almi Studio+ är ett affärsutvecklingsprogram specifikt för dig som driver ett företag inom de kreativa näringarna i sydöstra Skåne. I programmet får du hjälp att ta nästa steg i ditt entreprenörskap. 

Tio skånska företag inom de kreativa näringarna - t.ex. inom design, film, fotografi, konst, arkitektur, mode, litteratur, musik, scenkonst, måltid eller spel/gaming - erbjuds delta i tre workshoppar inom bland annat affärsutveckling, marknadspositionering, försäljning, strategi, export, ekonomi och innovation. Skicka in din ansökan idag! (länk nedan)

 

Vad kan du förvänta dig?

Tillsammans skapar vi insikter om din och andras kreativa verksamheter. Vi arbetar med verktyg och metoder för att på ett strukturerat sätt ta fram handlingsplaner och nå uppsatta mål. Vi diskuterar deltagarnas specifika utmaningar och förutsättningar, vi lär av varandra, stöttar, peppar och utbyter erfarenheter. Målsättningen är att skapa förutsättningar för att du ska kunna ta nästa steg i ditt kreativa företagande.

 

Var och när?

Programmet består av tre workshoppar á tre timmar - som alla äger rum i Ystad under hösten 2022. Att medverka är helt kostnadsfritt. Träffarna är fysiska och sker på eftermiddagarna den 24 okt,
7 nov, 21 nov. Deltagarna står själva för ev resekostnader.

 

"Kreativa företag"?

Programmet är öppet för verksamheter inom de kulturella & kreativa näringarna; där bland annat design, film, fotografi, konst, arkitektur, mode, litteratur, musik, scenkonst, måltid och gaming ingår. Deltagare kan också arbeta med stödtjänster eller tech mot dessa branscher. Alla deltagare driver egna bolag eller har en ledande position på ett litet till medelstort företag.

 

Innehåll

Workshop #1. I första delen lär vi känna varandras verksamheter och deltagarna arbetar med verktyg för att formulera en utgångspunkt, ett nuläge. Vi pratar positionering, nu och i framtiden samt identifierar utmaningar för både företaget och individen.

 

Workshop #2. I del två fokuserar deltagarna på sina verksamheters prioriterade områden och sätter strategiska mål för en medveten förflyttning. Vi formulerar drömscenarion och kartlägger vägen dit.

 

Workshop #3. I del tre presenteras praktiska verktyg och metoder för deltagarna att leda sina företag mot en hållbar framtid. Strategi, försäljning, prissättning och ekonomi tas upp. Vi tittar även på andra stöd från främjandesystemet och ev. fortsatt individuell rådgivning.

Detta är ett preliminärt upplägg som kan komma att ändras.

 

Anmälan & urval

Vi vill ha din ansökan före den 10 okt.

Skicka in din intresseanmälan här - motivera din medverkan och berätta vem du är. All inskickad information stannar inom projektgruppen och sprids inte till andra deltagare eller aktörer. Urvalet av medverkande bolag & personer görs av representanter från Almi Skåne, Ystads kommun och Region Skåne.

 

Andra geografiska områden?

Är du intresserad av att delta i Studio+, men befinner dig i en annan del av Skåne eller Sverige? Skriv till oss så hör vi av oss när vi öppnar för aktiviteter i närheten.

 

Mer info & kontakt

Vid frågor om Studio+ eller din ansökan, ta kontakt med
Kalle Magnusson på Almi som också är ansvarig för innehållet i programmet. Kalle har en lång bakgrund som designer och företagare inom de kreativa näringarna. Sedan 2020 är han rådgivare på Almi i Malmö, som stöttar små och medelstora företag med affärsutveckling, finansiering, hållbarhet, innovation mm.

kalle.magnusson@almi.se

 

 

Vi behöver din anmälan före den 10 oktober.

 

Studio+ är ett samarbete mellan Almi Skåne, Region Skåne och Ystads kommun.

 

 

 

 

Almi Studio+

En workshopserie för dig som driver ett kreativt företag i sydöstra Skåne.

 

När: 24 okt, 7 nov, 21 nov.

Var: Ystad

Pris: Kostnadsfritt 

Anmälan: Öppna här (senast 10 okt)

Mer info: Kalle MagnusssonKriterier. Som deltagare i Studio+ bör du...