Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Internationella affärer
Vi är övertygade om att ambitiösa företag kan växa och utvecklas snabbare om de får stöttning av kunniga rådgivare, ta del av andras erfarenheter och kontakter samt ges möjlighet till lite ekonomiskt stöd.

Internationella Affärer - Rådgivning om import / export och förmedling av internationella kontakter

Vi är övertygade om att ambitiösa företag kan växa och utvecklas snabbare om de får stöttning av kunniga rådgivare, ta del av andras erfarenheter och kontakter samt ges möjlighet till lite ekonomiskt stöd. 
 
Utveckla dina internationella affärer med Almi och Enterprise Europe Network (EEN) 
 
Vi lever i en globaliserad värld och alla företag verkar på en internationell marknad, vare sig de vill eller inte. Internationella konkurrenter söker sig till Sverige, e-handeln växer, utländska investeringar i Sverige ökar. Att tänka internationellt är en nyckel för företag i alla faser.  
 
På Almi erbjuder vi stöd och rådgivning gällande internationalisering oavsett om du ska påbörja din resa, är en van exportör som vill hitta nya samarbeten eller växa på nya marknader. Vi har de rätta verktygen för att vässa din affärsmodell och anpassa den efter en internationell marknad. 

Mörk avbild av planeten jorden - öppnas i nytt fönster

Som värdorganisation för Enterprise Europe Network erbjuder Almi ett brett internationellt kontaktnät i över 60 länder. Vi hittar de rätta leverantörerna, återförsäljarna, agenterna eller andra samarbetspartners för just ditt företag. Exempelvis har vi tillgång till EEN Match – en databas med tusentals affärsmöjligheter världen över. Vill du göra ditt företag sökbart i databasen – kontakta oss! 

Vi hjälper ditt företag att hitta kunder, leverantörer eller samarbetspartners till en teknologi, produkt eller lösning.
Sofie Isehav, EEN-rådgivare Kalmar län

Vi erbjuder information och rådgivning kring följande:

Vad gäller vid export från Sverige?

Vad gäller vid import till Sverige?  

Regler och bestämmelser för olika produkter, vad gäller?

Hur kan jag dra nytta av EU:s frihandelsavtal? 

Finns det EU-bidrag att söka till mitt företag?  

Stöd för internationalisering

Står du inför internationalisering i form av export eller import? Är ditt företag 2-49 anställda, omsätter 3-93 miljoner och har en ekonomi i balans? Då finns det affärsutvecklingsstöd i form av konsultcheckar att söka.

Läs mer om dessa hos Region Kalmar

 

Avsikten är att stimulera företag till att hitta nya marknader för internationalisering, det vill säga både export och import. Det kan innebära behovet av att anlita extern specialistkonmpetens för att lansera en ny eller befintlig produkt eller tjänst på en ny marknad i ett annat land, men även för att söka utländska leverantörer. Ett företag som redan är aktivt på en utländsk marknad kan få stöd för att bredda verksamheten mot nya länder.

 

Vi tipsar dessutom regelbundet om internationella affärsmöjligheter för företag i Kalmar län. Dessa hittar du bland våra nyheter. 

Kontakta mig så hjälper jag dig,

Sofie Isehav

0491-858 44

070-355 96 17

sofie.isehav@almi.se