Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
Vägledning till internationalisering
Globalt är normalt

Vägledning till internationalisering

 

 

Enterprise Europe Network (EEN) är ett stort affärsnätverk som ger kostnadsfritt stöd och service till små och medelstora företag. Syftet är att öka internationaliseringen vilket i sin tur leder till ökad tillväxt och utveckling av företagen.

 

Nätverket består av 3000 kollegor i ett 60-tal länder. Vi hjälper dig att hitta intressanta affärspartners, som passar ditt företag, genom de verktyg EEN har; matchmaking events, databas med företag som söker samarbeten och inte minst genom EENs kollegor i andra länder.

Vi hjälper ditt företag att hitta kunder, leverantörer eller samarbetspartners till en teknologi, produkt eller lösning.
Sofie Isehav, EEN-rådgivare Kalmar län

                                                        

                                           

  • Behöver ditt företag nå nya kunder och hitta nya leverantörer?
  • Har företaget innovationer eller ny teknik att erbjuda marknaden?
  • Letar ditt företag efter tekniklösningar eller nästa generation innovation för ert eget utvecklingsarbete?

Vi svarar på även på frågor om:

  • Aktuella finansieringsmöjligheter
  • Immaterialrätt - IPR
  • CE-märkning
  • E-handel
  • Offentliga upphandlingar
  • Internationella affärspartners

Stöd för internationalisering
Står du inför internationalisering i form av export eller import? Är ditt företag 2-49 anställda, omsätter 3-93 miljoner och har en ekonomi i balans? Då finns det affärsutvecklingsstöd i form av konsultcheckar att söka.

 

Avsikten är att stimulera företag till att hitta nya marknader för internationalisering, det vill säga både export och import. Det kan innebära behovet av att anlita extern specialistkonmpetens för att lansera en ny eller befintlig produkt eller tjänst på en ny marknad i ett annat land, men även för att söka utländska leverantörer. Ett företag som redan är aktivt på en utländsk marknad kan få stöd för att bredda verksamheten mot nya länder.

 

Vi tipsar dessutom regelbundet om internationella affärsmöjligheter för företag i Kalmar län. Dessa hittar du bland våra nyheter. 

Kontakt

Sofie Isehav

0491-858 44

070-355 96 17

sofie.isehav@almi.se