Almi Invest satsar på hårdrock

Almi Invest och Northzone Ventures, som är ett av Nordens ledande VC-företag, investerar tillsammans i ett unikt rockspel, RockScience. Företaget bakom spelet heter Nuday och det här är deras första mobila spel. 

Spelet riktar sig till alla hårdrockfans och spelidén är utformat som en frågesport inom området hårdrock.

"Rock n´Roll will never die", sjöng Neil Young en gång och han har uppenbarligen haft rätt. För när Nuday nu lanserar sitt nya spel RockScience mot rockälskare världen över, så är redan intresset stort.

Nuday är ett företag inom underhållningsbranschen som gör digitala upplevelser för tydliga och nischade målgrupper. Spelet Rock Science är ett frågesportspel där frågorna handlar rockmusik. Spelet är nischat mot spelintresserade, tävlingssugna rockfans. Och rockintresserade människor världen över saknas inte. Bara via Facebook finns det över 385 miljoner fans för de 50 mest intressanta banden inom genren hårdrock/klassisk rock.

Svenskutvecklade dataspel har flera gånger satt Sverige på kartan och därmed svensk innovationsteknik inom detta område. Och nu är det dags att försöka gifta ihop musikbranschen med spelbranschen:

– Musikbranschen fortsätter att omvandlas genom ny teknik. Nuday Games har en spännande vision om att bli ett underhållningsföretag som hjälper musikbranschen skapa nya digitala intäkter. Visionen kombinerat med ett team som visat på starkt driv och entreprenörskap känns väldigt spännande att investera i, säger Johan Crona Investment manager på Almi Invest.

Nuday Games har licensavtal med ett antal rockband, artister och varumärken där de kan dels marknadsföra produkten tillsammans och få draghjälp av dessa artisters varumärken. Bland dessa band, artister och varumärken idag finns exempelvis Motörhead, Saxon, Mike Portnoy, Dregen, Max Cavalera, Zoundindustries samt Marshall Headphones.

För ytterligare information kontakta:
Jorge Bravo, VD Nuday Games, tel 070-930 67 20
Johan Crona, Investment Manager, Almi Invest tel 073-984 31 35
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076-880 88 10

Om Almi Invest
Almi Invest investerar i bolag med stor tillväxtpotential. Vi skapar, med kompetens, kapital och nätverk möjligheter för bolag att växa. Investeringar sker från såddfas till expansionsfas. Vi finns över hela landet med regional kunskap och ett internationellt perspektiv. Portföljen består idag av 350 tillväxtbolag i många olika branscher. Almi Invest är ett dotterbolag till Almi Företagspartner AB.

På vår twitter kan du följa det senaste som händer inom riskkapitalområdet.
Följ oss på twitter

På vår Facebook kan du följa våra senaste investeringsnyheter.
Facebook