• FishBrain trodde en app skulle bli sportfiskarens bästa vän.

  FishBrain trodde en app skulle bli sportfiskarens bästa vän.

  Det trodde Almi Invest också. Nu vill Almi Invest investera i fler modiga affärsidéer!

 • Tobii trodde på att styra världen med våra ögon

  Tobii trodde på att styra världen med våra ögon

  Det gjorde Almi Invest också. Nu vill vi investera i fler miljardsuccéer!

 • Speedment trodde på snabbare Big Data för utvecklare

  Speedment trodde på snabbare Big Data för utvecklare

  Nu vill Almi Invest investera i fler företag som kan erövra världen!

 • Auddly vill att artister ska få rättvist betalt för sin musik

  Auddly vill att artister ska få rättvist betalt för sin musik

  Det gör Björn Ulvaeus, Max Martin, Ash Pournouri & Almi Invest också. Nu letar vi efter fler revolutionerande affärsidéer!

 • Phila Pharma utvecklar smartare medicin för diabetiker

  Phila Pharma utvecklar smartare medicin för diabetiker

  Nu vill Almi Invest investera i fler företag som kan erövra världen!

FISHBRAIN

DELA DIN FÅNGST DIREKT I MOBILEN

Almi Invest såg att Fishbrain kunde bli ett Facebook för sportfiskare. Därför investerade Almi Invest i bolaget redan 2012. I juni 2015 använde över en miljon människor Fishbrains app.

FishBrain är det ledande sociala nätverket för sportfiskare och i deras nya app kan man dela bilder och information från sina fångster och fisketurer.

Tack vare appens analysfunktion kan man även analysera och förutse det bästa stället att fånga fisk på.
Grundaren Johan Attbys tips till dig som entreprenör: Du måste ha en disruptiv idé som är 10 gånger bättre än existerande. Gör din hemläxa och lägg tid på investerare som investerar i din fas och branschområde. Fundera på om ditt bolag är ett VC-case med en stark tillväxtambition eller om det ska finansieras på andra sätt.

För FishBrain var det otroligt skönt när Almi Invest gick in och investerade i ett väldigt tidigt skede, när risken var mycket hög.

Är du redo att låta ditt bolag ta nästa steg? Låt Almi Invest hjälpa dig bli ledande inom just ditt område!

TIPSA EN ENTREPRENÖR

Auddly

Auddly

Varje år ska cirka 100 miljarder kronor fördelas mellan de som skrivit musik. Varje år är det även dispyter och missförstånd om vem som ska ha vad. Detta ville superstjärnorna Björn Ulvaeus och Max Martin samt Avicii’s manager Ash Pournouri ändra på. Almi Invest trodde på idén och investerade tidigt i bolaget.

Läs mer om Auddly
Tobii Technology

Tobii Technology

Almi Invest vill ge fler entreprenörer chansen att snabba på sin tillväxt genom Venture Capital. Vi investerade i Tobii, något som blev avgörande för företagets framtid. Nu letar vi efter nästa miljardsuccé!

Läs mer om Tobii
Ny metod ger hopp vid diabetes

Ny metod ger hopp vid diabetes

Investeringar när det gäller utveckling av läkemedel är högriskprojekt. Men Almi Invest trodde på Dorte Xenia Grams koncept och förstod att det var ett projekt som var tvungen att få en chans att utvärderas på allvar. Därför investerade Almi Invest i bolaget.

Läs mer om Pila Pharma

ÄR DU VÅRT NÄSTA SUCCÉBOLAG?

PITCHA IN DITT BOLAG HÄR!

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i startups och gör ca 70 nyinvesteringar per år.

Vi vill investera i:
-
Nya unika och innovativa svenska startups och team som kan ta position på världsmarknaden
- Skalbara affärsmodeller

Exempel på områden vi investerat i: Internet of Things och smarta sensorer, Internet och media, Virtual Reality, SaaS, Life Science, e-hälsa, nya innovativa material, artificiell intelligens, förnyelsebara energikällor, 3D, molntjänster.    

Vi har mångårig erfarenhet genom investeringar i över 500 startups och förstår de utmaningar som bolagsbyggande i tidiga riskfyllda faser innebär. Detta kräver rutinerade och professionella Investment Managers.

Vi är en branschoberoende investerare och finns över hela landet via 8 regionala riskkapitalbolag. Med Almi Invest som investerare i ditt företag får du en aktiv ägare som ofta engagerar sig i styrelsen och har ett stort investerarnätverk.

Vi har tidigt investerat i bolag som nått miljardsuccé, men också i bolag som sedan sålts till t ex Apple, Nokia, Karo Bio eller fått mångmiljonbelopp i följdinvestering.

Inför ett investeringsbeslut så gör vi en första bedömning av dig och ditt teams förmåga att bygga tillväxtbolag, vilka milstolpar som ni nåtts hittills samt hur ni ska lyckas skala upp er affär nationellt och internationellt. En vanlig första investeringsrunda i ett bolag är mellan 300 000 kronor – 2 miljoner kronor. Vi går alltid in som minoritetsägare.

Tillsammans med våra investeringspartners kan vi delta i ett antal följdinvesteringar, där Almi Invest investerar totalt upp till 10 miljoner kronor per företag. Almi Invest investerar i snitt endast i ca 7% av alla investeringsförslag vi bedömer per år. Sticker ditt bolag ut och är 10 gånger bättre än existerande lösningar på marknaden och har en mycket stark tillväxtpotential? Då kan riskkapital vara en finansieringsform för ditt bolag, annars fundera på alternativa finansieringsformer. Berätta för oss hur du vill förändra världen och nå en snabbare tillväxt med hjälp Almi Invests team och investering!

Bakgrundsuppgifter

Du måste bekräfta uppgifterna!

Pitcha in ditt bolag här

Berätta för oss hur ditt team kompletterar varandra med kompetenser och erfarenheter samt hur ni ska lyckas förändra världen med bolagets produkter/tjänster. Hur ser er affärsmodell ut? Vilka verkliga kundproblem löser ni? Vilka konkurrensfördelar finns? Vad är ert bolags Unique Selling Proposition (USP:ar) jämfört med konkurrenter/substitut? Vilka betalande kunder har ni idag? Hur stor är bolagets adresserbara marknad? Vilken är er Go-To-Market strategi för internationell expansion? Hur ser ert kapitalbehov ut och vad kommer ni att använda kapitalet till? Vilka milstolpar kommer ni nå den närmsta tiden och vilka Key Performance Indicators (KPI:er) har ni som följer upp detta? Hur ser er tänkta exitplan ut?

OBS! De uppladdade filerna får totalt inte överskrida 4 MB.

Om du har några frågor kontakta oss på info@almiinvest.se
Din ansökan kan inte granskas. Vänligen kontrollera att fälten är korrekt ifyllda.
* Obligatoriskt

På vår twitter kan du följa det senaste som händer inom riskkapitalområdet.
Följ oss på twitter

På vår Facebook kan du följa våra senaste investeringsnyheter.
Facebook