Visma expanderar – Almi Invest säljer innehav i InExchange

I augusti 2011 investerade Almi Invest i Skövdebolaget InExchange. I början på hösten 2013 såldes Almi Invests innehav i samband med att Visma blev delägare.

Med sina 340 000 kunder skapar Visma tillsammans med InExchange det största och snabbast växande affärsnätverket i Norden. Nätverket bygger på öppenhet så att man snabbt och enkelt ska kunna dela information med alla företag, oavsett storlek eller affärssystem.

- Vi är glada att InExchange med Visma som ägare kan fortsätta sin expansion mot målet att bli en ledande aktör inom området internationellt. Det är positivt att som delägare och finansiär fått följa bolaget i en tidig expansionsfas där grundarnas och teamets fokuserade arbete resulterat i stora framgångar på marknaden, säger Investment manager Anna Langenius.

InExchange är främst känt för sina e-fakturatjänster, men företagets affärsnätverk innehåller betydligt mer än så. Nätverket är plattformen för en mängd lösningar som underlättar och effektiviserar det dagliga arbetet för alla företag. Visma går in som delägare och kommer att integrera flera av sina affärssystem med InExchange-nätverket för automatisering av affärskommunikation. Det innebär att Vismas kunder kan skicka och ta emot e-fakturor och e-beställningar samt använda en mängd andra tjänster som tillhandahålls av InExchange.

På vår twitter kan du följa det senaste som händer inom riskkapitalområdet.
Följ oss på twitter

På vår Facebook kan du följa våra senaste investeringsnyheter.
Facebook