Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
20 januari 2022

Almi Invest investerar i EdTech-bolaget Zcooly som gör matten roligare

Zcooly

Almi Invest investerar drygt fem miljoner kronor i snabbväxande EdTech-startupen Zcooly, som utvecklar roliga och lärorika matematikspel för barn. I emissionen på totalt 20 miljoner kronor deltar även Verdane och Aggregate Media. Pengarna ska användas till expansion, främst på den svenska marknaden.

Göteborgsbaserade Zcooly är ett EdTech-bolag som erbjuder föräldrar med barn mellan 5 och 12 år en tjänst där barnen lär sig matte genom spel. Bolagets mattespel är framtagna i samarbete med spelutvecklare och pedagoger och är skapade för att barnen lättare ska lära sig matte samtidigt som de har kul. 

 

I spelen får barnen lära sig matte i sitt eget tempo genom övningar anpassade efter deras kunskapsnivå. Spelen ger barnen en engagerande spelupplevelse samtidigt som de lär sig matematik. Föräldrarna får också feedback i form av mail och webbgränssnitt där de kan följa vad barnen lärt sig.

 

Idag har tjänsten över 300 spelövningar baserade på läroplanen i matematik från förskolan till årskurs 6 (barn i åldern 5–12 år). Föräldrarna prenumererar på tjänsten månadsvis och spelen fungerar på alla enheter såsom smartphone och surfplatta.

 

– Vi ser en pågående digitalisering av utbildning över hela världen och här fyller Zcooly ett stort behov, eftersom många föräldrar har svårt att hjälpa sina barn med matten. Zcoolys skalbara lösning har stor potential på den växande Edtech-marknaden både i Norden och globalt, säger Sophia Johansson, Investment Manager på Almi Invest. 

 

Zcoolys grundare Jonathan Wadström har gamer-bakgrund, vilket givit honom insikt i hur spel kan driva lärande. Bolaget har haft positiv tillväxt ända sen start och har idag tusentals betalande prenumeranter, vars barn dagligen använder plattformen för att spela de lärorika mattespelen. Omsättningen tredubblades under 2021 och bolaget siktar på fortsatt stark tillväxt även 2022.

 

– Vi har byggt en fantastisk produkt och nu har vi möjlighet att gasa och skala upp mer än tidigare. Det är otroligt spännande att göra den här tillväxtresan tillsammans med våra nya investerare och vi tackar för det förtroende som de har för oss i teamet, säger Jonathan Wadström.

 

För ytterligare information kontakta
Sophia Johansson, Investment Manager Almi Invest, tel 0705 47 41 12, mail sophia.johansson@almiinvest.se

Jonathan Wadström, vd Zcooly, tel 0736 606 902, mail jonathan@zcooly.com