Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
19 september 2022

Almi Invest söker Investment Manager inom Life Science i Västsverige

hjärna

Investeringar i startups, göra affärer, bygga relationer och stärka nätverk, allt tillsammans med Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag och våra befintliga och blivande portföljbolag inom Life Science.

Låter det intressant? Just nu letar vi efter en Investment Manager, med inriktning Life Science, i Västsverige.

Att arbeta på Almi Invest

På Almi Invest får du möjlighet att arbeta på Sveriges mest aktiva riskkapitalbolag. Kompetens- och engagemangsnivån är hög och du ingår i en koncern med uppgift att stötta hållbart företagande och skapa tillväxt i Sverige. I Västsverige ingår du i ett team vars kultur präglas av lång erfarenhet av att investera i tillväxtbolag med skalbara affärsidéer och möjlighet till långsiktig värdetillväxt nationellt såväl som internationellt.

 

Här ingår du i ett drivet och erfaret team som investerat i flera av Almi Invests succébolag. Fonden är på drygt 500 miljoner kronor, och just nu har vi ca 65 tillväxtbolag i portföljen, vilka är verksamma inom ett flertal olika industrisektorer. Kom och utvecklas med oss inom ett bolag med ett spännande och viktigt uppdrag.

 

Vi välkomnar och uppskattar idéer och förslag som ytterligare främjar gruppens utveckling. Detta innebär både frihet och ansvar i att sätta sin egen prägel på rollen.

 

Rollen

Som Investment Manager med inriktning Life Science identifierar, analyserar och genomför du investeringar i tillväxtföretag i behov av riskkapital för att finansiera sin tillväxt. I den här rollen krävs att du är en vass nätverkare som etablerar och utvecklar goda relationer med entreprenörer, affärsänglar, family offices och venture capital-bolag, både i Sverige och internationellt. Du blir en viktig representant för Almi Invest i många olika sammanhang och nätverkandet är en viktig del, du förstärker och skapar nya kontaktytor regelbundet för att få ett starkt varumärke i branschen. 

 

Du ansvarar du för hela investeringsprocessen innefattande analys, framtagning av investeringsunderlag, genomförande av investeringar, avtalsförhandlingar samt att utveckla och förädla värdet av portföljbolagen under investeringsperioden.

 

Almi Invest är en aktiv ägare vilket innebär att du som Investment Manager ofta är ägarrepresentant i portföljbolagens styrelser och i ägarrollen. Du rapporterar till Fund Manager/VD och utöver dina närmaste kollegor har du tillgång till ett starkt nätverk av Lifescience Investment Managers runtom i Sverige.

 

Hos oss får du möjligheten att både påverka och utveckla vår verksamhet.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har entreprenörsskap i blodet, vill planera din vardag och gillar när ingen dag är den andra lik.

 

Du har ett naturligt eget driv och erfarenhet av att utveckla affärer, kanske som entreprenör, VD eller managementkonsult, verksamhet, med minimum 10 år i arbetslivet. Du har en akademisk examen i botten och sannolikt har du ett stort intresse för människor, startups, ny teknik, innovation och inte minst investeringar. Om du har en PhD inom relevant område så vore det väldigt värdefullt för oss”.

 

Vi ser att du har erfarenhet av tech-bolag, med fördel inom life science sektorn och med ett gediget intresse av biologi, kemi, medicin och farmakologi miljöer och dess terminologi. Har du varit med i investeringsprocessen, avyttrat bolag eller vanan av styrelsearbete så är detta mycket meriterande.

 

Förmodligen är du en person som känner stolthet över att få ingå i en organisation som kombinerar affärer med uppdraget att utveckla och stötta näringslivet.  

 

Du bor i regionen som är Västra Götaland och Halland med placering/kontor i Göteborg.

 

Ansökan & Kontakt

START: Enligt överenskommelse
PLATS: Göteborg med region Västra Götaland & Halland
OMFATTNING: Heltid, 100%
LÖN: Månadslön

 

 

Skicka din ansökan så snart som möjligt då rollen kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag. 

 

I denna rekrytering samarbetar vi med teamet på FSK People och Kajsa Ohlsson.