Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
29 juni 2018

Almi Invest söker en vikarierande Investment Analyst till Karlstad

Vi söker analytiker

Är du intresserad av att jobba med riskkapital hos Almi Invest? Vill du bli en del av vårt team som investerar i bolag med stor tillväxtpotential? Vi erbjuder ett utmanande och spännande jobb med stora möjligheter till utveckling och inblick i många olika branscher.

 

Vi behöver stärka upp med en analytiker som extra resurs under en föräldraledighet. Tjänsten är ett vikariat under 6 månader med en omfattning på 40-60 procent (2-3 dagar/vecka) enligt överenskommelse. Lämplig start är andra halvan av september.

 

Rollen

Som Investment Analyst blir du en viktig del i vårt team där du ansvarar för att:

  • proaktivt hitta och bygga relationer med entreprenörsteam,
  • analysera och utvärdera investeringsmöjligheter i bolag samt ta fram internt beslutsunderlag,
  • delta i planering och genomförande av både investeringar och försäljningar (exits),
  • omvärldsbevaka och stärka vårt team och våra portföljbolag samt
  • vara ett stöd för administrativa uppgifter till framförallt Fund Manager.

 

Rollen innebär att bygga relationer med entreprenörer, affärsänglar, riskkapitalbolag och samarbetspartners som t ex regionala inkubatorer. Din aktivitet och analysförmåga blir viktig i rollen för att vi ska nå framgång i förhandlingar, utveckla och bygga värde i våra portföljbolag.

 

Vem är du?

Vi söker en driven person som vill bygga relationer, har en god analysförmåga och har ett intresse för investeringar. Vi tror att du har eller är på väg att ta en akademisk examen, vi ser gärna att du har en viss yrkeserfarenhet och en vilja att tillsammans med oss bygga ett ännu starkare investeringsteam.

 

Vi ser positiv attityd, affärsförmåga, analysintresse, engagemang, nyfikenhet och ödmjukhet som viktiga framgångsfaktorer. Vi vill vara hjälpsamma men kravställande samtidigt som vi utvecklas och har kul på jobbet! Du kommer att ingå i ett team på fyra personer men vi samarbetar också med kollegor i andra Almi Invest-bolag runt om i Sverige. Din placeringsort blir Karlstad.

 

Om Almi Invest

Almi Invests fond i Norra Mellansverige täcker Dalarna, Gävleborg och Värmland. Vi är regionens ledande investerare och har en lång erfarenhet i teamet med flera lyckosamma investeringar och exits. Vi har en hög ambition och vill göra skillnad. För oss är teamet och samarbete viktigt. Vi bygger och utvecklas tillsammans!

 

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare i tidiga skeden och gör investeringar över hela landet genom 8 regionala Almi Invest bolag och en nationell fond inom GreenTech. Almi Invest förvaltar drygt 3 miljarder kronor och har sedan starten investerat ca 1,9 miljarder i ca 600 bolag. Våra bästa bolag har noterats på börsen eller förvärvats av bl a Google, Microsoft, Apple och Qlick. Almi Invest är ett riskkapitalbolag inom Almi-koncernen.  

 

För eventuella frågor, kontakta Ulf Green, Fund Manager för Almi Invest Norra Mellansverige AB: Telefon 070-339 12 71 eller ulf.green@almiinvest.se . Utvärdering sker löpande.