13 november 2018

Almi Invest investerar 1 miljon kronor i StoryTourist

StoryTourist

Almi Invest investerar 1 miljon kronor i StoryTourist (Velodrom AB), appen som gör turistupplevelser av böcker, film och andra berättelser.  I rundan på totalt 2 miljoner kronor deltar även familjen Öhman med bakgrund från hotellbranschen. Kapitalet kommer, förutom att fortsätta bygga katalogen av upplevelser – ”StoryTours” – användas till att lansera en publiceringsplattform riktad mot förläggare.

- Guidade turer och upplevelsebaserade aktiviteter är ett snabbväxande område inom reseindustrin och StoryTourist har tagit fram ett nytänkande och skalbart koncept som ger förlag möjlighet att skapa upplevelser av både nya och tidigare utgivna böcker. Genom appen får läsaren kliva rakt in i berättelsen på platsen där den utspelas och det tror jag många har längtat efter, säger Jenny Strömberg, Investment Manager på Almi Invest.

 

StoryTourist erbjuder interaktiva vandringar där användaren kan uppleva en platsspecifik historia genom appen i form av bild, ljud, text och augmented reality. I somras släppte bolaget sin första StoryTour i London baserad på Sir Arthur Conan Doyles Sherlock Holms-novell The Adventure of the Blue Carbuncle , där turen går från The Sherlock Holmes Museum på Baker Street och avslutas på The Sherlock Holms Pub.

 

- Almi Invest har varit ett väldigt bra bollplank för oss genom hela processen, och det känns positivt att ha så engagerade investerare med oss för vårt nästa steg. Nu börjar en ny fas där StoryTourist verkligen kan gasa och växa som företag, säger Johanna Forsman, VD och medgrundare på StoryTourist.

 

De första StoryToursen har tagits fram inhouse av bolaget, men StoryTourist håller nu på och utvecklar en publiceringsplattform som kommer att göra det möjligt för bokförlag att själva skapa StoryTours baserade på sin utgivning, både för att marknadsföra nya böcker och för att skapa ytterligare innehåll kring redan utgivna verk. Detta kommer möjliggöra att biblioteket av tillgängliga StoryTours växer snabbt, både i Sverige och globalt.