Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
}

Almi Invest säljer innehav i kartbolaget Idevio till Qlik

Göteborgsbolaget Idevio utvecklar programvara för kartvisualisering, adressökning och ruttberäkningar baserat på en patenterad teknik för att komprimera och streama digitala kartor. Det unika är att programvaran kan hantera stora datamängder och fungera som användarvänligt beslutsstöd genom analyser och visualiseringar.

På samma sätt som Google gör sökning på internet enkelt, gör Idevio kartfunktionen enkel och hjälper kunden att lösa sitt affärsproblem. Program från Idevio används för tillämpningar inom försvar, mobilt och internet på allt från arbetsstationer till mobiltelefoner och handdatorer. 

Almi Invest har gett oss goda råd under den långa resan. Det underlättar att ha ett bollplank för att hitta lösningar på de problem som alla startups möter.
Patric Nordström, Idevios VD och grundare

Almi Invest investerade i Idevio 2006. Almi Invests Mats Enegren hade hört talas om det drivna teamet på Chalmers inkubator med en produkt som var före sin tid. Men det tog ett tag att övertala dem att ta emot riskkapital, minns han. Med vår tidiga kapitalinsats fick de trygghet och kunde fortsätta att utveckla sin produkt.

 

Idevios kartprogram är anpassningsbara och det fick Qlik upp ögonen för redan 2009, då de båda bolagen inledde ett samarbete. Qlik är grundat i Sverige men är numera baserat i USA. Qlik är ledande på business intelligence med en mjukvara som sammanställer data som kunden har lagrad på olika ställen och i olika format, analyserar datan och presenterar den på ett begripligt sätt.

 

Köpet av Idevio förstärker Qliks karterbjudande och ger Qliks kunder möjlighet att lägga till kartor med automatisk geodata för att få fram viktig geografisk information och förbättra sitt beslutsunderlag. IdevioMaps marknadsförs numera under namnet Qlik GeoAnalytics.

 

- Det är väldigt roligt att Idevio nu får fortsätta att utvecklas inom Qlik, ett svenskgrundat högteknologiskt bolag med stor internationell framgång, säger Mats Enegren, Investment Manager på Almi Invest. Vi är mycket nöjda med vår investering i Idevio.