Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
3 maj 2019

Företagaren som har kommit ”hem”

Efter nästan två månader som rådgivare vid Almi Nord i Luleå är min personliga känsla inför min anställning att cirkeln är sluten.

 

Min resa har innefattat nästan 30 år av företagande och ledarskap inom detaljhanden med olika franschisekoncept i botten. Engagemang, viljan att utvecklas och att kunna påverka har varit mina följeslagare under resan. Jag har haft möjlighet att aktivt delta i en handfull olika branchråd - lokalt och nationellt.

Viljan att få coacha och rådge medförde ett engagemang i Almis mentorprogram, i ett par år. Engagemanget var uppskattat och jag fick 2013 motta utmärkelsen Årets Mentor i Norrbotten.

 

Under 2016 sålde vi våra företag, vilket gav mig möjligheten att kunna ta ut all min ¨inarbetade övertid¨. Steget innebar en personlig frigörelse ifrån prestation och personliga krav på att maximera min företagarvardag. Min framtida arbetsplats och kollegor uppenbarade sig i ett samtal med vår VD Niklas Jonsson. Mina förväntningar och drömmar att få agera och fokusera genom att ha ett företag som Almi i ryggen förverkligades. Jag upplever att tydlighet, förtroende och struktur finns uppbyggt både internt men också i hur marknaden uppfattar vårt varumärke och våra kunderbjudanden. Så tillsammans med Almis verktyg och möjligheter att få investera i framtida tillväxt, känns det både naturligt och trovärdigt för mig att gå in i rollen som rådgivare.

 

Mitt ansvarsområde och mina kommande arbetsuppgifter känns som ¨handen i handsken¨: ett fullt fokus på Almis kunderbjudande Mentorprogrammet i Norrbotten. Just i dagarna lanseras även Almis och NyföretagarCentrum samverkansprojektet ¨Boosta din företagsamhet¨. Ett mentorprogram tillsammans med Företagarna Norrbotten där vi kan utveckla och arbeta fram en metodik, arbetssätt och process. Om projektet blir lyckosamt skapar vi tillsammans ett arbetssätt som kan appliceras ute i fler regioner. Utmaningar finns att nå inlandskommunerna i högre utsträckning, att nå fler unga företagare, kvinnor och företagare med utländsk bakgrund. Tillsammans kan vi lyckas bättre, det är jag övertygad om!

 

 

Stefan Stålnacke

Rådgivare vid Almi Företagspartner Nord