Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
19 september 2018

Almi gav oss modet att våga satsa

Mats Johansson, grundare till L:A Bruket

Almi gav oss modet att våga satsa

Berätta, hur startade L:A Bruket?

Vi har lång erfarenhet inom retail, mode och skor och hade jobbat inom detaljhandeln i många år när min fru Monica Kylén skolade om sig till keramiker och började göra tvålkoppar. Men så behövde vi en fin ekologisk tvål till kopparna. Så då tog vi fram det och så blev tvålkopparna en accessoar till tvålen.

 

Hur har L:A Bruket nått sådan framgång?

Tajmingen var bra och konceptet var relevant för kunden. Vi var tidiga, samtidigt som det blev intressant med närodlat, sätta surdeg och brygga sitt eget öl. Och så lyckades vi fånga pressen och bloggarna. Vi är inte själva duktiga på sociala medier och har aldrig haft säljare – den första anställde vi för två år sedan, innan dess har vi svarat i telefon och skapat en efterfrågan just för att produkterna är som de är.

 

L:A Bruket finns i hela världen, men huvudkontoret ligger kvar i Varberg. Varför?

Det är viktigt att vi finns kvar här, att vi behåller våra rötter för varumärket och att vår produktion stannar i Halland där vi har kontroll – det är skönt att ha kontor där man bor.

 

Tidigt, när vi kände att det här började funka, sa vi att om man nu faktiskt kan starta ett hudvårdsbolag i Varberg – så ska vi se hur långt vi kan ta det. Därför kommer det inte att sluta här – vi fortsätter se hur långt vi kan ta det.

 

Hur har Almi hjälpt er på vägen?

Almi kom in tidigt och hjälpte oss med konsultcheckar, internationaliseringsbidrag och finansiering av lån. Vi har haft jättebra nytta av Almi, pengarna innebar att vi fick modet att faktiskt satsa på vårt bolag. Att någon annan, som Almi, också har trott på vår idé har gett oss styrka och mod.

 

Almi gav oss modet att våga satsa
Mats Johansson, L:A Bruket

Framgångssagan

Namn: Mats Johansson

Företag: L:A Bruket

Yrkesroll: Vd

Ort: Varberg

Omsättning: 41 mkr

Fokus: Butiken i Japan, närvaro, e-handel, ökad omsättning, palett av plattformar.