Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
16 maj 2022

Ny medarbetare på Almi Halland

Vi är väldigt glada att att välkomna vår nya kollega Henrik Höjman som stärker upp vår organisation med stor kunskap och erfarenhet från bank och företagsrådgivning. Vi har ställt några frågor för att presentera vår nya kollega.

Hur vill du beskriva dig själv?
– En snäll och oftast glad person som tycker om och har fallenhet för att nätverka och knyta kontakter. Har ett naturligt intresse av människor kopplat till jobbet deras företag eller verksamhet och dess utveckling. Strävar efter att alltid ha ett positivt förhållningssätt och anser att ”problem är till för att lösas”. Jag blir sällan stressad och försöker alltid behålla lugnet. Jag har ett brinnande intresse för fotboll (är tränare och ordförande) och är också intresserad av historia.

Vad gjorde du innan du började på Almi?
– Jag kommer närmast från Bank/Finans inom vilket jag jobbat i 16 år och de 11 senaste åren som Företagsrådgivare på SEB och en kort sejour på Södra Hestra Sparbank. Jag är i grunden utbildad Barnskötare men jobbade på Banverket (Rallare) i ca 9 år efter gymnasiet. Högskolan tog jag mig an vid 28 års ålder och läste då 2 st Kandidatutbildningar parallellt, Företagsekonomi samt e-handel/systemutveckling. Under och efter studietiden jobbade jag både för Studentkåren och körde lastbil/budbil. Fick sedan möjligheten att jobba på Swedbanks Telefonbank i Halmstad och därefter Falkenbergs Sparbank, SEB och Södra Hestra Sparbank.

Kan du berätta lite om vad du kommer jobba med?
– Hos Almi kommer jag främst att fokusera på finansiering. Vidare kommer jag även arbeta med affärsutveckling inom Almis erbjudande och där får jag känna mig fram lite, det ska bli spännande att se vad det landar i för område eller inriktning.

Vad ser du mest fram emot?
– Att få möjligheten att lära mig nya saker ur ett lite annat och för mig ett nytt perspektiv. Jag ser fram emot att fortsatt få jobba med företag och entreprenörer att och att få ”provtrycka” mina kunskaper och mig själv utanför bankens väggar. Förhoppningsvis kan jag tillföra något och ser fram emot att få stötta och hjälpa företagaren och företagen i deras utveckling. Givetvis ska det även bli roligt att lära känna mina nya kollegor och få ta del av deras kunskaper och erfarenheter. Almi har väldigt många olika kompetenser och erfarenheter att erbjuda.

Vad lockade dig till Almi?
– Almi har i mina ögon väldigt mycket att erbjuda både till det enskilda företaget och till näringslivet i stort, dels genom rådgivning och finansiering, dels genom att driva utveckling inom specifika områden som tex Hållbarhet. Jag upplever Almi som en mycket framåtlutad organisation som har bred kompetens och jag kommer förhoppningsvis att utvecklas som person. Givetvis hoppas jag även kunna bidra med min kompetens och det känns bra att fortsatt få jobba med både banker och Företag. Genom Almi får jag möjligheten att kunna bidra till främst Hallands utveckling, men även till näringslivet i stort.

Dina bästa tips till företagare?
– Det finns alltid en risk att låta klyschig när man ska komma med goda tips eller råd. Men med utgångspunkt från det jag lärt mig fram till idag så ska jag försöka sammanfatta mina bästa tips:

 

  • Var förberedd, oavsett vad du ska göra, och sträva efter att ha arbetat igenom en plan eller agenda för just din affärsidé och/eller vidareutveckling, vilket även inkluderar det ekonomiska.
  • Våga tänka utanför boxen för att identifiera nya möjligheter eller olika vägar att gå.
  •  Framförallt ta hjälp då det finns mycket hjälp av få.
  • Ha roligt på vägen!

 

Vad gör du efter kontorstid? 
– Efter kontorstid tar jag hand om min familj och mina tre barn. De börjar bli stora nu och tar i mångt och mycket hand om sig själva. För mig är det dock viktigt att finnas till hands när de själva känner att de behöver stöttning och hjälp. Väldigt många dagar i veckan (för många) syns jag på Kärlekens IP, antingen i form av tränare eller i egenskap av ordförande för IF Centern. När tid ges så försöker jag även träna en del själv men behöver få lite mer kontinuitet vad gäller det. Ibland får jag även för mig att fiska, vilket är jäkligt avkopplande. Det är alltid roligt att umgås med nära och kära, kompisar och vänner.

Varmt välkommen Henrik!

Vill du komma i kontakt med Henrik?

henrik.hojman@almi.se
035-15 38 05
073-061 49 55

Henriks bästa tips till företagare:

 

  • Var förberedd! Oavsett vad du ska göra, sträva efter att ha arbetat igenom en plan eller agenda för just din affärsidé och/eller vidareutveckling, vilket även inkluderar det ekonomiska.
  • Våga tänka utanför boxen för att identifiera nya möjligheter och vägar.
  • Framförallt ta hjälp då det finns mycket hjälp av få.
  • Ha roligt på vägen!