Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Exportprogrammet Halland
För företag i Halland som vill ta nästa steg i sin internationalisering.

Exportprogrammet i Halland

Vill du utveckla framgångsrika internationella affärer?

Vi erbjuder ditt företag kunskap och bättre förutsättningar för en lyckad globalisering. Detta gör vi genom Exportprogrammet Halland som ger dig kunskap och erfarenhetsutbyte inom internationell affärsutveckling.

Vem kan delta?

Vi riktar oss mot små och medelstora företag i Halland med intresse och ambition att utvecklas internationellt. Målgruppen är företag som redan idag exporterar och som behöver ta nästa steg i sin globala expansion.

Program

Programtiden är ca 9 månader, och är uppdelad i fyra olika moduler med syftet att tillföra ditt företag kunskap inom internationalisering på olika nivåer. Tre av modulerna ingår för alla och marknadsaktiviteten är valbar.

 

1. Utbildningar


Tre utbildningar inom områden som rör ditt företags globala expansion, bland annat internationell affärsjuridik och affärskultur. Tre halvdagar.

 

2. Individuell support


Detta sker genom enskilda möten tillsammans med exportrådgivare och med utgångspunkt i företagets individuella behov och målsättning. Tre möten på 1,5 timme vardera.

 

3. Erfarenhetsutbyte i grupp


Tillsammans med en internationellt erfaren samtalsledare träffas deltagarna i sin exportgrupp. Där ges möjlighet att diskutera områden som rör företagens och omvärldens globala utmaningar, samt chans att utbyta erfarenheter och lära av varandra. Fem halvdagar.

 

4. Marknadsaktivitet - extra möjlighet


Hjälp att etablera sig på en ny exportmarknad eller expandera på en befintlig marknad. Syftet är att öka deltagarnas kunskap om den utvalda marknaden, ge företagen möjlighet att skapa kontakt med relevanta kunder och samarbetspartners.

Ej obligatoriskt att delta i marknadsaktiviteten. Extrakostnad om 20 000 kronor tillkommer, begränsat antal platser. (Rese- och boendekostnader finansieras av företagen själva)

 

Deltagaravgift
Exportprogrammet Halland är kostnadsfritt för 2021.

 

 

Anmälan till Exportprogrammet i Halland

 

  • Skicka anmälan till: marina.gireva@vastsvenskahandelskammaren.se
  • Ange företagsnamn, organisationsnummer, kontaktperson och kontaktuppgifter.
  • Programmet startar den 16 mars 2021
  • Välkommen att anmäla er redan idag, antalet platser är begränsade.

För mer information eller vid frågor går det bra att kontakta Ewa Andinsson eller Marina Girewa på Västsvenska Handelskammaren.

 

Kontakt

Marina Gireva

031-83 59 05

marina.gireva@vastsvenskahandelskammaren.se

Exportprogrammet i Halland är ett samarbete inom Exportcentrum Halland med Väst- & Sydsvenska Handelskammaren, Business Sweden, EEN, EKN, Almi Företagspartner Halland och Region Halland.

 

Almis tjänster varierar från region till region. Det här erbjudandet riktar sig till företag i Halland.