Från idéer till framgångsrika företag!

Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser.

Vad kan Almi göra för dig?

Har du en idé om en produkt eller tjänst? Är du på väg att starta eller köpa ett företag? Eller driver du redan ett företag?

Här presenterar vi våra tjänster med utgångspunkt i din situation

Kalendarium och anmälan till kurser och seminarier

Visa hela kalendariet
Sara Wallins intervjuresa gör dig till bättre företagsledare

Sara Wallins intervjuresa gör dig till bättre företagsledare

Medarbetarna på Almi Väst har mycket hög kompetens och har stora kunskaper inom sina områden. De här kunskaperna vill vi dela med oss av till dig.

Läs mer i blogginlägget
Pitcha din hållbara idé i Göteborg den 25 januari

Pitcha din hållbara idé i Göteborg den 25 januari

Pitcha din hållbara idé. Har du en innovation som kan förändra värden? Eller en spännande idé som kanske gör vardagen lite enklare? Ta chansen att pitcha din bästa idé för vår jury och vinn pengar till att utveckla den.

Läs mer
Ekonomi för företagsledare

Ekonomi för företagsledare

Lönsamhetsstyrning hjälper dig att identifiera ditt företags styrkor och svagheter för att skapa en långsiktig lönsamhet. Utbildningen genomförs vid fyra kurstillfällen om vardera 3 timmar samt ett efterföljande individuellt uppföljningsmöte per företag.

Läs mer här
Almi Partner Network

Almi Partner Network

Den snabba vägen till erbjudanden från Almis kontaktnät. Logga in för att se och nyttja alla erbjudanden, unika för dig som Almi-kund.

Tryck här
Google Digitalakademin i hela Väst

Google Digitalakademin i hela Väst

Digitalakademin erbjuder ett utbildningspaket som består av fyra utbildningstillfällen och täcker allt från onlinenärvaro, e-handel, digital verksamhetsstyrning och till hur man skapar trafik till sin webbsida och får fler kunder.

Läs mer om alla moduler
Gå Globalt - Ta ditt företag till export

Gå Globalt - Ta ditt företag till export

Vi vill erbjuda ditt företag kunskap och bättre förutsättningar för en lyckad internationell expansion. Det gör vi nu i samlad kraft genom våra olika kompetenser i samarbetsprojektet Gå Globalt.

Läs mer här
 • Goda förutsättningar gav snabb mersmak

  Goda förutsättningar gav snabb mersmak

  Sjömagasinet är restaurangen som under Leif Mannerströms ledning tidigt satte Göteborg på den gastronomiska kartan. År 2010 köpte Ulf Wagner tillsammans med Gustav Trägårdh Sjömagasinet för att fortsätta utveckla varumärket och matupplevelsen.

  Läs mer om Sjömagasinet
 • I bräschen på arbetsmarknaden

  I bräschen på arbetsmarknaden

  När Uppdragshuset i Väst skulle förvärva Bolagskraft i Tingsryd tog de kontakt med Almi som gjorde förvärvet möjligt. Sedan dess har Almi även hjälpt dem med rådgivning och mentorskap.

  Läs mer om Uppdragshuset
 • Bricknode tar över finansvärlden steg för steg

  Bricknode tar över finansvärlden steg för steg

  När Bricknode fortsatte växa behövde de ett tillväxtkapital. Almi möjliggjorde att Bricknode fortsätta utvecklas som företag och fokusera på att bygga en ännu konkurrenskraftigare produkt.

  Läs mer om Bricknode
 • Affärsutveckling som gör skillnad för vården

  Affärsutveckling som gör skillnad för vården

  Allt som sker i sjukvården ska journalföras. Lagen kräver det och det lägger grunden för kvalitetsarbete och patientsäkerhet. För dokumentationen står antingen läkaren själv eller en medicinsk sekreterare. Frågan är om det finns ett tredje, effektivare sätt.

  Läs mer om Conscriptor
 • Clean Motion redo att revolutionera världens transporter

  Clean Motion redo att revolutionera världens transporter

  Insikten att vårt förhållande till fossila bränslen är ohållbart börjar sjunka in hos såväl enskilda konsumenter som globala beslutsfattare. Göran Folkesson är entreprenören som tänker få oss att ta steget från insikt till förändring. Med sitt företag Clean Motion och innovationen Zbee ...

  Läs mer om Clean Motion
 • Turistmål med tillväxtutsikt

  Turistmål med tillväxtutsikt

  Redan 2012 började Janne Bark att utveckla den vackra fastigheten i Lyckorna i Ljungskile och ordna musselexpeditioner för sina kunder. Två år senare bestämde han sig för att satsa på allvar och skapa ett turistmål utöver det vanliga: Musselbaren började ta form.

  Läs mer om Musselbaren
 • Mina Tjänster

  Mina Tjänster

  Från idén, via draknästet, till miljoner i riskkapital och tiotusentals användare.

  Läs mer om Mina Tjänster
 • Linda kom på konceptet glamorösa vattenslangar

  Linda kom på konceptet glamorösa vattenslangar

  Linda Brattlöf såg en lucka på marknaden och antog utmaningen. Ingen hade ditintills gjort vattenslangar som inte bara var praktiska utan även hade en estetisk funktion. Hon tog fram en design och en varumärkesstrategi och gjorde ett försök.

  Läs mer om Garden Glory
 • Strawbees svindlande story

  Strawbees svindlande story

  När Erik Thorstensson såg barn i Indien som byggde med hans egenutvecklade klädnypor kom han på vad han ville göra: skapa världens bästa byggleksak. Det som började med en stansmaskin och några sugrör var snart en viral succé och med backup från sin gamla kompis Erik Bergelin har ...

  Läs om Strawbees
 • Moa ligger bakom Sveriges mest alkoholfria bubbel

  Moa ligger bakom Sveriges mest alkoholfria bubbel

  Nu tar hon MRG Wines ut i världen Det som började med en stark passion för att hjälpa barn med alkoholiserade föräldrar blev raketväxande dryckesföretaget MRG Wines. Moa Gurbuzer hoppade av karriären som familjeterapeut och utvecklade med hjälp av kemister och en champagne-expert ett ...

  Läs mer om MRG Wines
 • Storyn bakom Bzzt

  Storyn bakom Bzzt

  De har just avslutat en mycket lyckad crowdfunding-kampanj. Vad som skulle ta 45 dagar att samla in gick på bara en ynka arbetsvecka, sen hade taxi-tjänsten fått in hela 6 miljoner kronor och med det 855 nya ägare. Samtidigt har företagets 18 el-taxis precis börjat rulla på Stockholms ...

  Läs mer om Bzzt
 • Ruth vågade anta VD-utmaningen

  Ruth vågade anta VD-utmaningen

  Som 27-åring fick Ruth Westberg pris som Årets Unga VD för sitt innovativa och resultatinriktade ledningssätt. Tre år tidigare hade hon – helt utan någon teknisk bakgrund – varit med och startat Concept Sweden som tillverkar produktionsutrustning för industrin. Nu har hon tagit företaget ...

  Läs mer här
 • Med en enad vision om minskat matsvinn tog whywaste-teamet sin idé till marknaden

  Med en enad vision om minskat matsvinn tog whywaste-teamet sin idé till marknaden

  Det är bara två år sedan trion bakom Whywaste lanserade sitt IT-system som hjälper matbutiker att identifiera produkter vars bäst-före snart passeras.

  Läs mer

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn