Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
12 juni 2019

Ny styrelse i Almi Mälardalen

Under våren har Almi Mälardalen fått ett antal nya styrelseledamöter och ny ordförande. Varmt välkomna säger vi till Anders Johanesson och Per Eriksson som representanter för politiken i våra län samt till Robert Alriksson och Marie Lindqvist Pahlstad som representerar näringslivet. Också varmt välkommen till Anne-Lie Carlos som i och för sig är tidigare ledamot i vår styrelse, men ny i rollen som ordförande efter att Bo Sandberg i april lämnade över ordförandeklubban efter nio (!) år. Vi passade på att ställa ett par frågor till Anne-Lie och "Bosse".

Hej Anne-Lie, ny ordförande i Almi Företagspartner Mälardalen AB! Vem är du?
Jag är en Närking som ägnat lejonparten av min yrkeskarriär till finanser och/eller fastigheter i någon form. Antingen som kollega i Swedbankkoncernen eller som i detta nu i ett bostadsbolag samt ett kommersiellt fastighetsbolag vilket är det roligaste jag kan tänka mig förutom min familj. På fritiden tar gärna jag och dotter en ridtur och när även min man ansluter befinner vi oss gärna i en storstad och gör härliga nedslag bland kultur och sportevenemang. 

 

Hur ser du på Almis roll?
Almi är en viktig part i samhället i rollen som möjliggörare för små och medelstora näringsidkare i företagandets olika faser. Dessutom finns en roll att skapa tillväxt genom att stimulera nyföretagande som är mycket spännande och framgångsrik.

Vad ser du mest fram emot i ditt nya uppdrag?
Att få möjligheten att fortsätta det strategiska arbetet som redan genomförts kopplat till den nytänkande och innovativa organisation som Almi är idag är mycket tilltalande. Att Almi dessutom har ett starkt varumärke med ökande antal kunder som erhållit något av våra erbjudanden är än roligare. Självklart är det också extra roligt att på håll få vara med och se hur ett nytt fysiskt kontor växer fram i Västerås med ett nytänk hela vägen.

   

På bild från vänster: Anne-Lie Carlos (ny ordförande), Anders Johanesson (ny ledamot), Per Eriksson (ny ledamot), Robert Alriksson (ny ledamot) samt Billy Bergåker (vd). Saknas på bild gör Marie Lindqvist Pahlstad (ny ledamot).

Hej Bo Sandberg, och TACK för alla dina år som ordförande i Almi Mälardalen, där du nu avgått och lämnat plats åt nya ordförande Anne-Lie Carlos Jeansson. Hur känns det?
Än så länge så känns det väldigt bra. Det känns tryggt att lämna över klubban till Anne-Lie Carlos som ju redan jobbat i styrelsen under några år. Tråkigast blir att jag sannolikt kommer att tappa kontakten med bolagets ledning och alla duktiga och trevliga medarbetare som jag lärt känna under de här nio åren som jag jobbat i Almis styrelse.

Vad har varit roligast under alla år?
Det är faktiskt att jag så tydligt kunnat se den oerhört positiva utvecklingen som Almi Mälardalen haft under den tid som jag fått vara ordförande. Dels så har verksamheten och våra erbjudanden blivit så mycket mera kundanpassade och dels så har våra medarbetare blivit så oerhört mycket skickligare att svara upp mot våra kunders önskemål och krav. Det märks verkligen hur vi kraftigt bidrar till tillväxt och framgång för våra kunder.

Du har ju alltid många ”järn i elden”, vad händer för dig nu?
Livet går vidare med full fart! Jag har ju ytterligare ganska många styrelseuppdrag där jag fortsättningsvis hoppas att kunna bidra till mina företags framgångar. Trots att jag uppnått pensionsåldern för flera år sedan så behövs lite ”ålder och visdom” som komplement till många företagsledares engagemang, entusiasm och drivkraft. Hoppas också så att det finns möjlighet att återse alla mina Almi-medarbetare över en kopp kaffe vid tillfälle!

Tack för samtalen och stort lycka till önskar vi er båda!