Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
17 januari 2022

Anna Mörtberg, ny rådgivare hos Almi Nord

Porträttbild Anna Mörtberg
Anna Mörtberg. Foto: PB Foto

- välkommen till oss i Almi Nord! Vi har ställt fem snabba frågor för att presentera vår nya kollega:

Hur vill du beskriva dig själv?

Jag är en nyfiken tornedaling som kom tillbaka hem till länet för ett antal år sen. Segt virke skulle jag också säga att jag har. 

Jag älskar vinter och skidåkning, samt enkelheten här hos oss. 

Luleå är min stad. Här bor jag tillsammans med man och två söner. En stor del av vår fritid spenderas tillsammans med en boll eller en puck på någon idrottsanläggning runt om i länet. 

Kan du berätta lite om vad du kommer jobba med?

Jag kommer att jobba med finansiering och affärsutveckling för små och medelstora företag i tillväxt. Så, nycklar till tillväxt och hållbart företagande, kort och gott.


Vad ser du mest fram emot?

Det känns otroligt spännande att få jobba med företag som växer i ett läge när det händer så mycket i vår region. Vi är i händelsernas centrum minst sagt.

 

Vad lockade dig till Almi?

Jag har jobbat femton år i bankvärlden med rådgivning och finansiering till företag i olika storlekar och olika branscher. Det har varit fantastiskt roligt. Genom åren har jag kommit i kontakt med Almi och deras viktiga arbete. Nu känns det utvecklande att få fortsätta jobba med de frågor jag gillar fast i en lite annan roll och med fokus på tillväxt och hållbart företagande.

Ditt bästa tips till företagare?

Gör det du är bra på, fokusera på de bitarna och ta hjälp av andra inom övriga områden. Ett bra tips är också att se till att ha en aktiv styrelse i ditt bolag, som kan bidra med värdefull kunskap till styrelsearbetet.