Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
13 maj 2021

Hur kan man som företagare komma igång med sitt hållbarhetsarbete?

Johanna Sjögren är rådgivare på Almi Nord och här ger hon 3 tips på hur du kan komma igång med ditt hållbarhetsarbete:

1. Skaffa dig koll

Börja med en nulägesanalys och skaffa dig bra koll på vad som är viktigt att förändra och utveckla just i ditt företag. Hitta ditt ”varför”, vad driver dig att genomföra hållbarhetsarbetet – är det lagar och förordningar, dina kunder, leverantörer eller din egen drivkraft?

2. Sätt tydliga mål

Sedan sätter du tydliga mål, precis som när du gör en affärsplan. Låt ditt ”varför” styra dig – här kan vi på Almi vara ditt bollplank i det arbetet! Hållbarhet handlar mycket om att mäta, mäta, mäta och följa upp...

3. Omsätt i affären

Sen integrerar du utvecklingen i din affär. Gör planer och mål som går att mäta, så att du ser att du kommer framåt! Tänk också på att göra hållbarhet affärskritiskt, annars är det svårt att få saker att hända. Och du har inte råd att låta bli!

Välkommen att höra av dig till oss på Almi!

Vill du veta mer om hur vi kan vara en del av ditt företags hållbara utveckling? Läs mer om vår tjänst Framtidsgeneratorn

 

Framtidsgeneratorn är en del av "Hållbara Intraprenörer", ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden, som ska bidra till strategisk kompetensförsörjning genom stöd till kompetenshöjande insatser inom hållbar utveckling för yrkesverksamma i små och medelstora företag. 

Johanna Sjögren
Johanna Sjögren, rådgivare Almi Nord. Foto: Norr Media