Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
22 april 2021

Ny styrelseordförande för Almi Nord

Leif Karlsson blir ny ordförande för Almi Nord. Det beslutades vid Almi Nords bolagsstämma den 22 april i enlighet med valberedningens förslag. Leif efterträder föregående styrelseordförande Britta Stoltz-Lundström som tidigare meddelat att hon inte ställer upp för omval.

Leif Karlsson har en lång och gedigen bakgrund från olika roller inom Swedbank koncernen. Med 30 års arbetslivserfarenhet inom den finansiella sektorn har han en bred kunskap från områden såsom företagsrådgivning, digitalisering, affärs- och produktutveckling inom framför allt betalnings- och låneområdet. Han har en lång ledarerfarenhet från operativa, taktiska och strategiska roller för enheter i Norden och Baltikum. Parallellt med detta har han också haft styrelseuppdrag i företag som har befunnit sig i olika faser av sin utvecklingsresa.

– Jag är stolt över förtroendet. Almi har en viktig roll i att skapa förutsättningar för tillväxt och sysselsättning i regionen. Jag ser verkligen fram emot möjligheten att vara delaktig i allt det spännande som nu händer här i Norrbotten och Västerbotten samt att få bidra till näringslivets utveckling, säger Leif Karlsson.

För mer information:
Lars Mårdbrant, kommunikationsdirektör, Almi Företagspartner AB, 070-3143434

Karolina Kollenmark Andersson, marknadskoordinator, Almi Företagspartner Nord AB, 070-5211091


Om Almi
Almi investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder lån och affärsutveckling till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas. Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen med 40 kontor över hela landet. Almi Nords verksamhetsområde är Norrbotten och Västerbotten, med kontor i Umeå, Skellefteå och Luleå.