Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Tillväxtlånet
För innovativa företag.

Tillväxtlån

Almis Tillväxtån riktar sig till innovativa små och medelstora företag. Lånet kan användas för investeringar eller rörelsekapital.

Almis Tillväxtlån vänder sig till innovativa företag. Syftet med lånet är att ge möjlighet för innovativa företag att utveckla innovationer och affärsidéer som ger tillväxt och lönsamhet.

 

Minimibeloppet på Tillväxtlånet är 250 000 kronor. Lånet säkerställs med företagsinteckning, oftast i kombination med borgen. Hela finansieringslösningen sätter vi vanligtvis ihop i samarbete med en bank.

Förmånligare villkor

Tack vara en garanti från Europeiska investeringsfonden kan vi erbjuda Tillväxtlånet till förmånligare villkor än Almis övriga lån. Det innebär bland annat längre löptid, amorteringsfrihet och lägre ränta.

 

Räntenivån beror framförallt på risknivån i låneaffären där högre risk innebär högre ränta.

 

Lånet kan ges med upp till åtta års löptid. Av dessa åtta år kan upp till två år initialt vara amorteringsfria, den så kallade utvecklingsfasen.

 

Almis finansieringsandel kan vara på upp till 80 procent av det totala lånebehovet. Övrig finansiering kan vara lån eller riskkapital från ägarna, privatpersoner, bank eller andra externa aktörer.

Så här ansöker du

Du ansöker smidigt och enkelt genom att fylla i låneansökan (e-tjänst). Varje ansökan och beslut om lån behandlas konfidentiellt.

Almis Tillväxtån riktar sig till innovativa små och medelstora företag. Lånet kan användas för investeringar eller rörelsekapital.

 

Denna finansiering omfattas av en garanti inom ramen för det europeiska instrumentet InnovFin – EU för innovation – riktat mot små och medelstora företag. InnovFin är finansierat av Europeiska Unionen genom Horizon2020 och den Europeiska fonden för strategiska investeringar (EFSI) under Investeringsplanen för Europa. Fonden syftar till att bidra till att stödja finansierings- och investeringsverksamhet i EU för att säkerställa en ökad tillgång till kapital.

EU logga - öppnas i nytt fönster