Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
26 juni 2020

Horda Jersey slår försäljningsrekord mitt under krisen!

Närproducerad glass från egna Jerseykor, det är vad Horda Jersey utanför Moheda levererar. Coronapandemin gjorde att försäljningen försvann helt över en natt men trots detta slår de nu försäljningsrekord.

På gården Horda utanför Moheda tillverkas glass med mjölk från egna Jerseykor. Gården drivs av Sofie och Brad Frantz tillsammans med en deltidsanställd och är en av fem gårdar i Sverige med enbart Jerseykor.

Jerseykorna producerar lite mindre mjölk än de traditionella raserna i Sverige men på grund av hög fetthalt och andel protein i mjölken får man mer betalt från mejerier. Mjölken är dessutom perfekt till mathantverk som bland annat glass.
Brad Frantz, Horda Jersey.

År 2015 var Almi med och finansierade en ny ladugård med modern mjölkutrustning och i år har Almi hjälpt till med ett Brygglån till följd av att försäljningen försvann helt över en natt.

Försäljningen försvann i och med att restauranger och hotell helt pausade sina inköp. Även privatpersoner ändrade sitt köpbeteende och då var det inte glass man köpte i första hand.
Brad Frantz, Horda Jersey

Vändningen kom efter att en insändare till Expressen vädjade till de stora livsmedelsbutikerna att ta in fler lokalproducerade produkter från svenska producenter som stöttning under krisen. En av aktörerna som svarade på insändaren var Lidl Sverige som uppmanade bönder och livsmedelsproducenter att ta kontakt. Sofie och Brad gjorde detta och blev först inbjudna till ett videomöte för att sedan väljas ut som en av 39 producenter som Lidl Sverige valde att jobba vidare med och ta in i sitt sortiment.

 

Förutom en fantastisk möjlighet till större exponering av deras produkter har det även lett till att försäljningen under juni i år kommer vara högre än under hela 2019. För att kunna leverera den ökade efterfrågan har de varit tvungna att investera i bland annat nya frysrum och maskiner vilket blev möjligt genom Almis Brygglån. Nu ligger fokus på att fortsätta leverera närproducerad glass och att ta fram nya uppskattade smaker!

 

Här kan du läsa mer om Almis Brygglån.

Om Horda Jersey

 

Horda Jersey är ett lantbruksföretag med mjölkproduktion som drivs av Sofie och Brad Frantz tillsammans med en deltidsanställd. Gården ligger belägen utanför Moheda och är en av fem mjölkgårdar i Sverige med enbart Jerseykor. På gården tillverkas egen glass som säljs till återförsäljare och restauranger. 

 

Läs mer om Horda Jersey här