Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
28 augusti 2020

Omstart i höst

Blommorna som prytt uteplatsen i så många veckor börjar bli färglösa, tunga i nacken och ser ut att fästa blicken i backen inför det oundvikliga. Hösten. Kanske är det så många känner inför omstarten och efter en annorlunda vår och sommar. Eller så kan det ses som en nystart!

För egen del har denna vår och sommar fått mig att sätta saker i perspektiv. Vad är viktigt på riktigt när allt kommer kring? Små vardagsirritationer har kunnat läggas åt sidan och energin riktas mot det som är det allra viktigaste. Mina nära och käras välmående. Hoppas att jag tar med mig förmågan att lägga energi på rätt saker även i ett tidevarv efter pandemin.

Samtidigt kliver jag in i en ny roll, i en för mig ny organisation, i en tid som är lika delar utmanande och inspirerande. Almi har länge spelat en stor, för att inte skriva avgörande, roll för företagande och företagare runtom i landet. I hög- och lågkonjunktur har Almi hjälpt företag att växa och skapa nya arbetstillfällen. Just denna höst känns det uppdraget viktigare än någonsin. Att jag får chansen att tillsammans med ett team otroligt kompetenta kollegor vara med att bidra till den lokala, regionala och nationella utvecklingen känns verkligen ärofyllt. 

Med mig har jag 14 års erfarenhet från bankvärlden där huvudfokus de senaste åren har varit att möta kunder, samarbetspartners och kollegor på ett så sömlöst sätt som möjligt via digitala kanaler. Kan möten bli personliga digitalt? Har vi inte ett behov av att träffas fysiskt? Jag svarar JA på båda de frågorna. Jag tror vi människor har ett behov av att ses fysiskt. Men inte varje gång vi ses. Lyckas vi fortsätta en fysisk dialog vid ett senare tillfälle digitalt, ger det oss oanad potential att utbyta mer information och kunskap människor emellan. Den här våren och sommaren tror jag har tvingat oss att upptäcka den potentialen. Det behöver inte vara ”antingen eller”. Det kan vara ”både och”.

I höst kliver vi förhoppningsvis in i en återuppbyggnadsfas för många företag runtom i vår norra landsände. Andra fortsätter sin redan påbörjade resa. Oavsett om det är finansiering eller affärsutveckling som är behovet finns Almi där, redo att möta företagen. I våras, i höst, i framtiden.

Vi ses! Fysiskt och digitalt.

Håll avstånd. Håll kontakten.

 

Fredric Genberg, VD Almi Nord