Trender 2017 som fortsätter 2018

Fem hypade områden under 2017 där entreprenörerna flockades med affärsidéer, nya affärsmodeller och ny teknik.                                                                                                 

Fintech

Allt fler företag växer fram som tar en del av bankernas marknad. Det gäller framför allt nya betalningslösningar och olika rådgivnings- och förmedlingstjänster. Här finns även ett antal nya affärsidéer som baseras på blockkedjetekniken. Nu när Sverige ska bli först i världen med e-valuta enligt Riksbanken, lär vi få se fler företag med denna teknik.

 

Delningsekonomi

Att äga är inte längre nödvändigt anser fler och fler. Uber och AirBnB var tidigt ute. Nu växer allt fler företag fram med affärsidén att dela. Det kan gälla allt från kläder till bilar. Att det är hållbart och miljövänligt gör inte saken sämre.

 

Molnet

Kanske inte en trend under 2017, snarare under hela 2000-talet. Men den bara fortsätter. Snart har vi inga programvaror installerade lokalt, om de stora mjukvaruleverantörerna får som de vill. I deras kölvatten väller det fram företag som levererar tjänste via molnet.

 

E-handeln

Som bara fortsätter att växa. Samtidigt som galleriorna brottas med lönsamhetsproblem. Lösningen verkar vara för galleriorna att bli upplevelsecentrum i stället för handelscentrum. Samtidigt håller e-handeln på att mogna där allt fler aktörer samlas i e-handelsportaler.

 

ArtificieIl intelligens, AI

Det absolut hetaste området just nu. Samtidigt har inte så många kunnat kapitalisera på den snabba utvecklingen inom AI ännu. Företag med affärsidéer inom big data och digitaliserad rådgivning har kommit en bra bit på väg. Frågan är vilka nya affärsidéer och affärsmodeller, baserat på AI, som vi kommer att få se under 2018?

Följ oss

Följ oss på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

En gång per månad får du information om aktuella aktiviteter och annat som rör företagande.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev