Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Generationsskifte

När företag ska skifta ägare är det mycket att hålla koll på, även om det sker inom familjen. Risken är att många bolag istället läggs ner. Men Almi vill med sitt program för ägarskiften stötta företagare så att de hittar rätt i processen.

Almis program för ägarskifte syftar till att hjälpa företagare att på bästa sätt ta sig genom en process där bolaget säljs eller tas över av nästa generation inom familjen.
– Att kliva bort från sitt livsverk och sälja sitt företag är en av de största händelserna man är med om i livet. Vi vill hjälpa deltagare att förbereda sig på rätt sätt och i god tid, säger Carin Ramneskär som är Rådgivare på Almi Väst och som ansvarar för Programmet för ägarskiften.

 

Programmet har tidigare genomförts i Dalsland och nu kan företag i Bohuslän anmäla sig till en ny omgång som inleds under hösten. Där ingår ett antal träffar där inbjudna experter pratar om olika områden som är viktiga inför ett ägarskifte. De tar upp att det exempel bör det göras en företagsbesiktning, det som på engelska kallas ”due diligance”, med fokus på juridiken, vad som ingår i bolaget och vilka avtal som finns. Andra teman är skattekonsekvenser av en försäljning och metoder för att hitta köpare. Carin Ramneskär betonar också de känslomässiga aspekterna i att sälja bolag.

– Det tar ofta lång tid att förbereda sig själv mentalt så att det blir en bra överlåtelse. Vår rekommendation är att börja tre år i förväg för att komma fram till om man vill vara kvar i bolaget i någon roll, hur den rollen ska se ut eller om man istället vill hitta andra utmaningar.

I programmet ingår även individuell rådgivning från Almi Väst. Och även om ett överlåtande sker inom familjen kan processen ta lång tid. Om ett bolag säljs från föräldrar till barn kan det till exempel finnas fler söner och döttrar och frågor om arv att ta hänsyn till. Och undersökningar visar att risken är stor att många bolag avvecklas om processen upplevs som krånglig eller om man inte tror att företaget kan säljas

– I Bohuslän finns det många företag som drivs av ägare som närmar sig pensionen. Vi vill att de ska finnas kvar för att inte förlora arbetstillfällen eller för den delen en sämre service i våra kommuner med färre företag.

 

PK Data utvecklar mjukvara i Högsäter och deltog i programmet när det genomfördes med företag i Dalsland. Delägaren Kenneth Olsson närmar sig pensionen och planerar nu att stiga åt sidan och överlåta bolaget till sin son som han startade bolaget med för 25 år sedan.
– Programmet kom helt rätt i tiden för oss för jag hade funderat mycket hur det skulle gå till att lämna företaget. Samtidigt är det svårt att släppa allt som man vart med och byggt upp och kämpat med i så många år, säger Kenneth Olsson.

För honom var det många frågetecken som försvann tack vare Almis rådgivning och programmets experter.
– Programmet var mycket nyttigt för oss och jag rekommenderar alla som är på väg att göra ägarskiften att delta. Det är många aha-upplevelser på vägen och vi har fått insikter som vi har nytta av nu i vårt ägarskifte.

 

För mer information om vårt ägarskiftesprogram

 

Kontakta Carin Ramneskär på carin.ramneskar@almi.se, 070-6251208.
För individuell rådgivning kring ditt ägarskifte/generationsskifte kontakta Carin Ramneskär eller Hans Gundmar på 073-4228299

Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig inom kort!

*
*
*
*
?