Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Checken var avgörande för att kunna ta nästa steg

Moxy ID Group AB har tagit fram Moxy ID - ett system för kontroll av identiteter avsett att användas inom fastighetsbranschen.
Företagschecken från Almi spelade en viktig roll för att företaget skulle kunna komma vidare och ta nästa steg i utvecklingsarbetet.

Genom Moxy ID kan fastighetsägare snabbt kontrollera personer som utför arbeten i deras fastigheter och lokaler. Via en app får fastighetsägaren information om identiteten, vilket företag personen arbetar på och om hen har rätt formell kompetens för uppdraget.

 

Systemet baseras på branschstandarden ID06 och är både ett enkelt och säkert sätt för identitetskontroll. Moxy ID Group AB har utvecklat en lösning som gör att de kan tillhandahålla hela kedjan, från appen som fastighetsägarna använder, till insamling och analys av data som möjliggör autentisering och auktorisering av individer.

- Med vårt system skapas såväl effektivitetsförbättringar som en bättre arbetsmiljö och det bidrar även till reducering av svartarbete, säger Claes Rydin, grundare och VD Moxy ID Group AB.

 

Företagschecken var en viktig pusselbit

När Moxy ID Group AB hade tagit fram själva lösningen lät man ett antal kunder testa den. Då framkom att kunderna upplevde systemet som svårandvänt och tunghanterat. Nästa steg blev därför att utveckla produkten för att förbättra kundupplevelsen för användarna.

 

Bolaget saknar den typen av kompetens inom bolaget och behövde därför koppla in externa experter. Det var i samband med det som de fick reda på att det finns möjlighet att söka en check genom Almi.

 

Nu är utvecklingsarbetet klart och den första produkten lanserades i augusti. Den nya produkten innehåller flera förbättringar. Exempelvis så har kundens upplevelse förbättrats avsevärt, produkten går att använda i fler olika typer av mobiltelefoner och det finns även möjlighet att lägga till fler språk.

 

- Checken från Almi var avgörande för att vi skulle kunna ta nästa steg i utvecklingsarbetet. Nu har vi hittat en partner som kommer att investera i vidareutveckling av konceptet och målet är att kunna lansera nästa produkt under februari 2021.
Det ena har lett till det andra - men checken var en viktig pusselbit. Tack vare Almi så kommer ett gäng personer kunna få anställning under 2021, säger Claes.

   

   

Moxy har inlett ett samarbete med Peab som arbetar systematiskt med konkurrens på lika villkor i byggbranschen.

 

- Peab går i bräschen för branschen när det gäller innovativa lösningar för schyssta byggarbetsplatser och vi är tacksamma för att medverka i detta arbete, säger Claes Rydin.

 

 

Läs mer om det här » 

Claes om checkar

 

Om ditt företag har någon form av utvecklingsarbete framför sig - ta reda på mer om Almis checkar och sök!

 

För oss var checken en viktig pusselbit som var avgörande för att vi skulle kunna ta nästa steg i utvecklingsarbetet.

Är du nyfiken på vad Almi kan göra för ditt företag?

» Välkommen att kontakta någon av våra rådgivare så berättar vi mer!

Prenumerera på Almis nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om våra aktiviteter, få tips och inspiration från andra företagare.

Jag vill bli kontaktad!

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Det är förutsättningslöst och kostnadsfritt.
*
*
*
*
?