Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
19 januari 2022

Ett lyckosamt mentorår

Karin och Martin, kvinna och man som hälsa på pandemi-sätt med armbågen
Karin Ståhl och Martin Lenart

 

Att driva företag kan vara ensamt och man kan sakna någon att bolla idéer och tankar med. Det tar Almis mentorprogram fasta på. Här matchas entreprenörer med mentorer, som delar med sig av tips och erfarenheter. Mentorparet träffas regelbundet under ett år och adepten får ett bollplank, tips och råd, och nya perspektiv. 

Ett av våra mentorpar från förra mentoråret är Karin Ståhl, som var adept till mentorn Martin Lenart. Karin driver företaget GoToWork och de beskriver sitt mentorår som lyckosamt för dem båda. Läs våra intervjuer med dem nedan: 

Karin om att ha en mentor:

Vad har varit det bästa med att ha en mentor via mentorprogrammet?

- Det absolut bästa med mentorprogrammet var att få möjlighet att samtala med och kunna provtrycka mina idéer och utvecklingsspår med en mentor som hade till uppgift att lyssna på mig, och konstruktivt ge mig feedback. Att programmet var välarrangerat och stimulerande var ju toppen.

 

På vilket sätt har du utvecklats som företagsledare?

- Jag har som ägare, styrelse och VD utvecklat mitt strategiska tänk, fått nya och tydligare insikter i vikt av organisation, positionering, värdeerbjudande, paketering och strategiarbete. Jag var modig tidigare, men har blivit ännu modigare, då jag har kunnat utveckla den plattform jag står på, så att jag kan fatta än mer välgrundade beslut och måla upp riktning för vision och mål.

        

Varför sökte du till mentorprogrammet?

- I rollen som VD hade jag möjlighet att innan mentorprogrammet delta i en VD-grupp hos Almi. Det var så stimulerande och utvecklande och när tillfället att söka till mentorprogrammet dök upp högg jag på en gång. I den ibland ensamma VD-rollen såg jag fram emot att få ett dedikerat stöd, vilket det också blev, som kunde puscha mig till utveckling av både mig och bolaget GoToWork

 

Varför rekommenderar du andra företag att söka en mentor?

- Inget gör sig av sig självt. Inte heller bolags- eller individuell utveckling. Att få möjlighet till en mentor via Almis mentorprogram är ett handfast och tydligt steg du tar med åtagande att utveckla både dig själv i din roll, och ditt bolag. Med Almis hjälp kommer du att matchas med för dig den bästa mentorn, och lägger ni båda manken till så blir det ett givande mentorår för er båda.

Martin om att vara mentor:

Hur skulle du beskriva ert samarbete?

- Ett väldigt gott och konstruktivt samarbete. Vi träffades månadsvis och diskuterade de punkter som Karin kände var viktiga. Ganska snabbt visade sig en röd tråd vilket ledde både diskussioner och förberedelser inför nästa möte. Superkul och motiverande att arbeta med Karin och GoToWork. Karin är ett energiknippe med många spännande idéer.

 

På vilket sätt har du bidragit till adeptföretaget?

- Att ge perspektiv, utmana med frågeställningar och delge mina egna erfarenheter, speciellt avseende kundvärde, tjänsteportfölj och positionering gentemot konkurrenter.

 

Varför tror du att det är bra för ett företag att ha en mentor?

- Alla företagsledare behöver ta ett steg utanför lådan och bolla idéer och tankar med någon som gjort en likande resa. Almis mentorprogram erbjuder ett sådant forum på ett tydligt och professionellt sätt både för adept och mentor.

 

Vad har varit mest givande för dig personligen att vara mentor i samarbetet

- Detta är mitt första mentorskap och det är otroligt givande att se mina erfarenheter som företagsledare från en helt annan bransch vara uppskattade och bli en del av Karins och GoToWorks strategi framåt.

Att få möjlighet till en mentor via Almis mentorprogram är ett handfast och tydligt steg du tar med åtagande att utveckla både dig själv i din roll, och ditt bolag
Karin Ståhl, GoToWork
Alla företagsledare behöver ta ett steg utanför lådan och bolla idéer och tankar med någon som gjort en likande resa
Martin Lenart