Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Appen för barnens bästa efter separationen

VarannanVecka grundades i Stockholm år 2020 för att underlätta livet för barn och föräldrar under och efter skilsmässan. Det är en app med enkla verktyg för att få ihop livspusslet och barnens bästa efter separationen. Läs vår intervju med grundarna av VarannanVecka. 

 

Teamet från Varannan Vecka
Varannan Veckas grundare: Erik Scholander, Elisabet Scholander, Linda Ljunggren Syding och Malin Bergström

 

 

  • Hur startade er företagsresa? 

Vi startade vår resa år 2020 när vi bestämde oss för att på heltid utveckla appen och tjänsten Varannan Vecka. Vi validerade behovet, beviljades Innovationsrådgivning av Almi och byggde klart en mvp för att kunna börja testa tjänsten med riktiga användare. Idag har vi validerat betalviljan för tjänsten, har en stor användarbas och lanserar inom kort vår första betalversion av appen. 

 

  •  Hur ser er bakgrund ut?

Här finns en blandning av olika viktiga kompetenser och erfarenheter som alla bidrar och är nödvändiga för tjänstens utformande och utveckling. Civilingenjörer, jurister och barnpsykologer som alla delar frustrationen över hur barn drabbas av onödiga konflikter när föräldrarna inte lyckas samarbeta efter en separation.  

 

  •  Har ni haft några speciella utmaningar längs vägen och hur löste ni dem?

Att utveckla tjänsten utifrån ett datadrivet arbetssätt har varit och är utmanande. Att hålla användarintervjuer och göra användar-undersökningar var helt nytt för oss alla till exempel.  Finansieringen är ju också en återkommande utmaning för en startup innan man har betalande kunder. 

 

  • Hur har ni fått hjälp av oss på Almi?

Almi har varit fantastiskt för oss. Redan i ansökningsprocessen för innovationslånet fick vi lära oss massor och fick fint stöd av Almi. Vår innovationsrådgivare har också gång på gång utmanat oss, givit oss nya insikter och utvecklat oss som entreprenörer. Genom valideringsbidrag från Almi har vi också kunnat ta in hjälp för att genomföra våra första marknads- och användarundersökningar.  

 

  •  Vad har ni på gång framöver/vad står ni inför?

Nu ska vi lansera en betalversion och därefter hitta extern finansiering för att skala upp tjänsten i Sverige och utomlands. Vi är igång med viktiga säljdialoger med stora företag och aktörer och har skrivit samarbetsavtal med några riktigt stora aktörer. 

 

  • Vad är ni stolta över i ert företagande?

Hur vi alla brinner för att bidra med något som ger tillbaka till barn, föräldrar och samhället. Också att vi med stor respekt för varandras olika kunskaper och erfarenheter jobbar i ett "dreamteam" som vill, kan och vågar satsa. 

 

  • Vilka är era bästa tips till andra entreprenörer?

- Var modig i satsningen på det ni brinner passionerat för. 

- Ta hjälp av de som kan det du inte kan.

- Säkerställ att ni har samma långsiktiga vision och acceptans för varandras olikheter om ni är flera som bygger bolaget tillsammans. 

 

Vill du veta mer om Varannan vecka? Här finns deras hemsida

 

 

Vår innovationsrådgivare har gång på gång utmanat oss, givit oss nya insikter och utvecklat oss som entreprenörer
Linda Ljunggren Syding, en av grundarna till VarannanVecka

Vill du också få kontakt med våra innovationsrådgivare? Du hittar dem här.